Mijn naam is Marion Weijts

Al van jongs af aan ben ik geboeid door de manier waarop mensen met elkaar communiceren. Ik ben begonnen als logopedist. In de logopedie ging mijn interesse uit naar de mens achter het communicatieprobleem: waar blokkeert het, wat wil je lichaam je vertellen en wat is de toegangspoort tot de oplossing van het probleem. Van daaruit ontstond mijn interesse in de psychosociale therapie. Inmiddels werk ik al meer dan tien jaar als psychosociaal therapeut en systemisch therapeut.

Door mijn jarenlange ervaring in het werken met mensen heb ik oog voor wat hen op een diepere laag beweegt, wat maakt dat ze soms boos zijn of bang, verwijten maken naar de ander, geen contact meer hebben met waar ze diep van binnen naar verlangen of zichzelf niet meer uiten. In de loop der jaren merkte ik dat de liefdesrelatie dé plek is waar communicatieproblemen aan het licht komen. ‘Neem je partner eens mee’, zei ik dan, ‘dan kunnen we samen uitzoeken wat er speelt tussen jullie en kunnen jullie aan elkaar leren over jezelf, over veilig verbinden en helder communiceren.’

Zo raakte ik steeds meer gefascineerd door de communicatie in relaties en ligt mijn focus de laatste jaren op relatietherapie. In partnerrelaties maak ik graag samen de zoektocht naar waar het communiceren is gestopt en hoe de verbinding met de ander weer tot stand komt.

 

Marion Weijts

Opleidingen

Opleiding tot Relatietherapeut, Phoenix Opleidingen
EFT registratie, basisregistratie en aanvullend geschoold, Emotionally Focused Therapy

HBO Logopedie (met specialisaties ademtherapie, stemtherapie en stottertherapie)
WO Spraak-en Taalpathologie
Master in Professioneel Begeleiden en Coaching, Phoenix Opleidingen
Psychosociale therapie, NVPA registertherapeut
Systemisch Werk, Phoenix Opleidingen
De Maskermaker, Phoenix Opleidingen