Reviews

Lieve Marion,
Toen jij zei; “ik denk dat ik jullie kan helpen” wilde ik je maar al te graag geloven. Maar ik durfde er niet op te vertrouwen. Je vertelde; ‘Het ziet er nu allemaal niet fijn uit, maar het is net als bij een botbreuk; de breuk wordt sterker dan het bot zelf. Alleen als je er later overheen wrijf, voel je het leed nog.’ Je hebt helemaal gelijk gekregen.

Na 34 jaar samen, kwam die ene dag waarin we geconfronteerd werden met het feit dat we elkaar bijna kwijt waren. Voor de buitenwereld het perfecte plaatje. De kinderen net het huis uit, geen ruzie, beide een drukke baan. En dan ontdek je, door toeval, dat je heel ver uit elkaar bent gedreven. Bijna in de armen van een ander. We waren nog net op tijd om een reddingslijn naar elkaar uit te gooien… Van een lotgenoot kregen we het advies om het boek ‘houd me vast’ te gaan lezen en met iemand te gaan praten. Daar stonden we beide voor open. Op de site van EFT Nederland zagen we je foto en we wisten meteen; met jou willen we hierover praten.
Hoe bijzonder is het dat we nu een betere, heldere en fijnere relatie hebben. Misschien wel beter dan ooit hiervoor.

Voor iedereen die overweegt om de kennis en kunde van Marion in te roepen; dit is onze ervaring:  
Marion luisterde maar oordeelde niet. Ze hielp ons en liet ons bij ons gevoel komen. Voor de hand liggende onderwerpen weet ze zo aan te raken dat de diepere laag plotseling kraakhelder wordt. De gesprekken die we met haar hadden waren mooi, diepgaand, emotioneel en intensief. Het was hard werken maar we gingen telkens met plezier naar haar toe. Het fijne was dat we moeilijke onderwerpen konden bewaren tot we bij haar waren.
Ze leerde ons diep na te denken over waar onze gevoelens vandaan komen, zodat we ze op de juiste wijze konden verwoorden. Zie liet ons luisteren naar elkaar en hielp te begrijpen wat de ander bedoelde. Na veel fijne, intensieve gesprekken, komen we nu iedere zes maanden langs. “Onze APK” noemen we het en we kijken er iedere keer weer naar uit. Dank je wel Marion, voor je kennis, visie, geduld en inzet. Je bent een fijn mens. 

Marion is geen wonderdokter, maar ze verrichtte wel wonderen voor ons… 

Getrouwd stel, kinderen net de deur uit

Jeroen Timmermans, singer-songwriter schreef: Uiteindelijk is dit mijn conclusie in song geworden:

Angels too

Marion heeft de gave een uitgewerkte benadering (eft) op zo’n wijze te brengen dat je niet door hebt dat ie wordt toegepast. Na zes sessies waren wij na jaren frictie en ruzie er al uit.

Als je van elkaar houdt, dan is het nooit te laat een relatietherapeut zoals Marion te vragen om hulp.

Succes met het traject.

Meer dan 30 jaar samen, kinderen zijn sinds een jaar uitwonend

Beste Marion,

Ik had niet gedacht dat je ons kon helpen. We liepen al lang vast in onze relatie en waren overtuigd dat het niet op te lossen was.

Jij was onze laatste kans om in ieder geval te helpen goed met de kinderen om te gaan als we eenmaal gescheiden waren.

Wat je hebt gedaan is, ons bewust maken wat we vergeten als we elkaar niet begrijpen.

Dat je aan je partner uitlegt wat er gebeurt met je gevoel en emoties. Dat je lichaamstaal iets anders laat zien dan wat je op dat moment voelt, dat kan die ander niet zien, ook niet na 35 jaar.

Dankjewel!

35 jaar samen, kinderen het huis uit

Beste Marion,

Wat hebben we geluk gehad dat we bij jou terecht zijn gekomen om te werken aan onze relatie!
Het was hard werken maar jij gaf ons altijd het gevoel er allebei op onze manier te mogen zijn. Met jouw vertrouwen, integriteit en warmte durfden we naar diepere lagen te gaan. Daar waar enerzijds blokkades, gewoontes en emoties lagen te sudderen die van tijd tot oplaaiden maar waar ook de liefde zat. Liefde die nu stapje voor stapje weer uitgepakt wordt op ons tempo en met wederzijds respect.
Zonder jouw, soms standvastige (gelukkig!), reflectie lag de liefde nu nog bedekt onder een onuitgesproken, wroegende laag. Door terug te gaan naar de kern van ons ‘zijn’, leerden we om elkaar weer te zien en voorzichtig de verbinding aan te gaan. Het ‘samen’ gaat steeds beter. Het blijft investeren maar dit doen wij nu in veel meer openheid en …. met humor!

Marion, ontzettend bedankt voor dit constructieve en waardevolle traject!

Man en vrouw, 36 jaar samen met 3 volwassen zoons

Enige tijd geleden zijn mijn man en ik bij Marion gestart om onze relatie in de juiste flow te brengen. Mijn man en ik zijn al 26 jaar bij elkaar. In de loop van tijd, vooral na de komst van de kinderen, groeiden we wat uit elkaar, begonnen we langs elkaar te leven en vonden we elkaar niet meer altijd in onze gesprekken. We zaten op een andere golflengte.

Juist omdat we elkaar al zolang kennen en omdat we opgroeiende kinderen hebben, wilden we dit alles niet zomaar opgeven. We startten bij Marion, omdat we er beiden een goed gevoel bij hadden. Zij wist al snel de vinger op de juiste plek te leggen: “Jullie dansen in dezelfde ruimte, maar niet met elkaar.”

Door de vele gesprekken, waarbij Marion ons allebei een luisterend oor bood, neutraal bleef en ons bij ons gevoel liet komen, beseften mijn man en ik dat er nog wel degelijk een klik tussen ons was. Deze was er de hele tijd al, maar waren we door de sleur van alledag uit het oog verloren. Tijdens de gesprekken werd het soms emotioneel, of werden we uit onze comfortzone gehaald door meer naar de diepere emotie te gaan. Ook dienden we zonder verwijt naar elkaar uit te spreken wat we voelden. Hierdoor kregen we meer begrip voor en inzicht in elkaar.

Al een hele tijd gaat het goed. Uiteraard zijn er zaken waar we voor moeten waken, zoals bepaalde denkpatronen. Door Marion zijn we hier nu bewust van en met de tools die we van haar hebben gekregen, zullen we hiermee om moeten kunnen gaan. Het gevoel tussen ons is weer terug en onze relatie heeft is in de juist flow gebracht. Heel erg bedankt Marion!

Koppel met opgroeiende kinderen, 26 jaar bij elkaar

Marion is een heel fijn persoon. Ze geeft vertrouwen en stelt vragen die ervoor zorgden dat we zelf bij de kern van ons probleem kwamen. Ze geeft praktische adviezen waar we mee aan de slag konden. We hebben de gesprekken als zeer prettig en nuttig ervaren. We voeren onze gesprekken thuis nu op een fijnere manier.

Jong stel 23 en 26 jaar

Er zijn ups en downs. Maar de therapiegesprekken, die verheldering, inzicht, liefde en begrip hebben blootgelegd zitten nu ook in onze rugzak. Dat is merkbaar. En de wetenschap dat relatietherapie werkt en een groot verschil kan maken is erg waardevol.

Man en vrouw beiden begin 40 jaar

Toen mijn vrouw en ik in maart bij Marion binnenkwamen was er niet veel meer van ons huwelijk over. Ruim 11 jaar samen, maar door alles wat wij de laatste 2 jaar hebben meegemaakt waren wij vervreemd van elkaar, er was nog maar weinig positiefs te benoemen. Er was onrust, onbegrip, verdriet en woede op onszelf en op elkaar.

Marion is met ons aan de slag gegaan door te luisteren en te sturen. De start zat in het opnieuw begrijpen van elkaar. Door de duivelse dialogen, die gesprekken die lijken op touwtrekken, op tafel te leggen gingen mijn vrouw en ik elkaar weer begrijpen. Toen we dat langzaam en voorzichtig onder de aandacht hadden gebracht konden wij beter met elkaar praten. Daarna konden alle onderwerpen die onrust en verdriet veroorzaakten stuk voor stuk opgepakt en behandeld worden. 

Na iets meer dan 7 maanden zijn mijn vrouw en ik weer een stel. We zijn uit onze standaard patronen kunnen stappen en praten nu op een totaal andere manier met elkaar. Zowel ik als mijn vrouw durven nu weer te zeggen dat we weten hoe het is om verliefd te zijn op elkaar en zien de toekomst positief tegemoet!

Marion is in de afgelopen 7 maanden onze docent en steunpilaar geweest om dit allemaal mogelijk te maken en daar zijn we haar erg dankbaar voor. 

Sandra en Jelle