Intake

Tijdens het intakegesprek vertellen jullie het verhaal over jullie relatie. Waar lopen jullie tegenaan? Waar zijn jullie elkaar kwijtgeraakt? Tijdens dit gesprek bespreken we wat jullie verwachtingen zijn, wat jullie willen bereiken met elkaar en wat ik voor jullie zou kunnen betekenen. Op basis van dit gesprek beslissen jullie of jullie met mij verder willen gaan.

Sessies

In de daaropvolgende sessies gaan we samen uitzoeken wat ieders aandeel is in de ontstane situatie: Wat speelt er tussen jullie op een diepere laag? Nergens worden onbewuste patronen van jezelf zo zichtbaar als in de relatie. Ik nodig jullie uit deze patronen te onderzoeken; Waar komen ze vandaan? Hoe herken je ze? En hoe werken ze onbedoeld als een valkuil in je relatie?

Je leert ook waar je zo naar verlangt in de relatie, wat je behoefte is. Waarom ben je voor deze persoon gevallen? Wat heb je van de ander te leren over jezelf? Wat trekt je aan en wat ergert je en waarom eigenlijk? Kortom, door te werken aan je relatie, leer je ook veel over jezelf, wie je werkelijk bent, met jouw valkuilen, maar ook jouw kwaliteiten en verlangens.

In een serie van ongeveer zes tot acht sessies (soms minder, soms meer) werken we aan de doelen die we samen vooraf aan de therapie hebben gesteld. Bijvoorbeeld: Jullie kunnen weer open en helder met elkaar communiceren, jullie verbinden je opnieuw met de ander, de liefde gaat weer stromen en de intimiteit is weer terug.

De therapie is er op gericht dat jullie in de toekomst zelf de valkuilen in jullie relatie leren herkennen en problemen in een vroeg stadium kunnen oplossen.

En als blijkt dat de relatie geen toekomst heeft, dan help ik jullie om op een bevredigende manier afscheid van elkaar te nemen en eventueel je op een andere manier met elkaar te verbinden in de toekomst.

Methodes

Omdat het werken met mensen vraagt om maatwerk, gebruik ik niet één vaste methode maar vaak een combinatie van verschillende therapeutische methodes om zo goed mogelijk af te stemmen op wat er in jullie situatie nodig is.

Systemisch werk
(EFT) Emotionally Focused Therapy
(NLP) Neurolinguïstisch Programmeren
(TA) Transactionele Analyse
(ACT) Acceptance and Commitment Therapy

Soms is het nodig dat beiden of één van beiden een tijdje individuele psychosociale therapie volgt om inzichten op een diepere laag te verwerven, die de relatie weer ten goede komen. Soms kan dit ook bij mij en het komt ook voor dat het de voorkeur heeft om voor een andere individuele therapeut te kiezen. Voor mijn Praktijk voor Psychosociale therapie kun je kijken op www.uitjezelf.com.

quote werkwijze