Getrouwd stel, kinderen net de deur uit

Lieve Marion,
Toen jij zei; “ik denk dat ik jullie kan helpen” wilde ik je maar al te graag geloven. Maar ik durfde er niet op te vertrouwen. Je vertelde; ‘Het ziet er nu allemaal niet fijn uit, maar het is net als bij een botbreuk; de breuk wordt sterker dan het bot zelf. Alleen als je er later overheen wrijf, voel je het leed nog.’ Je hebt helemaal gelijk gekregen.

Na 34 jaar samen, kwam die ene dag waarin we geconfronteerd werden met het feit dat we elkaar bijna kwijt waren. Voor de buitenwereld het perfecte plaatje. De kinderen net het huis uit, geen ruzie, beide een drukke baan. En dan ontdek je, door toeval, dat je heel ver uit elkaar bent gedreven. Bijna in de armen van een ander. We waren nog net op tijd om een reddingslijn naar elkaar uit te gooien… Van een lotgenoot kregen we het advies om het boek ‘houd me vast’ te gaan lezen en met iemand te gaan praten. Daar stonden we beide voor open. Op de site van EFT Nederland zagen we je foto en we wisten meteen; met jou willen we hierover praten.
Hoe bijzonder is het dat we nu een betere, heldere en fijnere relatie hebben. Misschien wel beter dan ooit hiervoor.

Voor iedereen die overweegt om de kennis en kunde van Marion in te roepen; dit is onze ervaring:  
Marion luisterde maar oordeelde niet. Ze hielp ons en liet ons bij ons gevoel komen. Voor de hand liggende onderwerpen weet ze zo aan te raken dat de diepere laag plotseling kraakhelder wordt. De gesprekken die we met haar hadden waren mooi, diepgaand, emotioneel en intensief. Het was hard werken maar we gingen telkens met plezier naar haar toe. Het fijne was dat we moeilijke onderwerpen konden bewaren tot we bij haar waren.
Ze leerde ons diep na te denken over waar onze gevoelens vandaan komen, zodat we ze op de juiste wijze konden verwoorden. Zie liet ons luisteren naar elkaar en hielp te begrijpen wat de ander bedoelde. Na veel fijne, intensieve gesprekken, komen we nu iedere zes maanden langs. “Onze APK” noemen we het en we kijken er iedere keer weer naar uit. Dank je wel Marion, voor je kennis, visie, geduld en inzet. Je bent een fijn mens. 

Marion is geen wonderdokter, maar ze verrichtte wel wonderen voor ons…